Be brave Be you Top66 Statistici

duminică, 27 noiembrie 2011

7 vedete de la Hollywood originare din Romania

Castigatoare de premii Oscar, detinatoare de imperii in lumea modei sau actrite din seriale de succes. Toate au ceva foarte important in comun (in afara de bani, faima si frumusete): sunt orginare din Romania.

Natalie Portman (Natalie Hershlag) - actrita, castigatoarea unui premiu Oscar in 2011 pentru rolul din pelicula "Black Swan"

 Strabunica din partea tatalui lui Natalie a fost o spioana romana. Actrita poarta in portofel o poza facuta in Romania a frumoasei (si periculoasei) ei strabunici. A povestit despre originile ei romanesti in acest articol foarte amplu din revista Rolling Stone.

 Diane von Furstenberg (Diane Simone Michelle Halfin) - designer vestimentar, detinatoarea brandului de haine si accesorii care ii poarta numele

Tatal Dianei, Lipa Halfin, a emigrat de la Chisinau la Bruxelles in 1929. Numele "von Fürstenberg" l-a primit dupa casatoria cu printul german Egon of Fürstenberg (de care a divortat in 1972 dar al carui nume l-a pastrat). Mai multe despre familia si originile ei in acest articol scris chiar de ea.

Annie Leibovitz (Anna-Lou Leibovitz) - unul dintre cei mai cunoscuti fotografi portretisti din lume, creatoarea a numeroase fotografii controversate

Bunicii din partea tatalui lui Annie au fost emigranti romani la New York. Mai multe despre povestea familiei ei in acest articol din The Independent.

 Fran Drescher (Francine Joy Drescher) - actrita, cunoscuta pentru rolul din sitcom-ul "The Nanny"

Strabunica din partea tatalui lui Fran s-a nascut la Focsani, de unde a emigrat in Statele Unite. Ca o anecdota, sotul lui Fran, Peter Marc Jacobson, a fost cel care a scris, regizat si produs "Dadaca", serialul care a facut-o celebra.

 Julianna Margulies (Julianna Luisa Margulies) - actrita, cunoscuta pentru rolul din serialul "The Good Wife"

Strabunicii din partea mamei Juliannei sunt nascuti in Romania, de unde au emigrat in America.

 Amanda Bynes (Amanda Laura Bynes) – actrita cunoscuta pentru rolurile din comediile pentru adolescenti „Sydney White”, „She’s The Man”, „What a Girl Wants”.

Strabunicii din partea mamei Amandei sunt evrei romani, care au emigrat in Toronto, Canada.

 Elsa Pataky (Elsa Lafuente Pataky) - actrita

Mama actritei cunoscute pentru rolul din "Fast Five" este romanca. Cristina Pataky Medianu a emigrat in Spania, unde l-a intalnit pe sotul ei, José Francisco Lafuente. Elsa vorbeste fluent si spaniola si romana.

Bonus:

 Mila Kunis (Milena Markovna Kunis) - actrita cunoscuta pentru rolurile din „Friends with Benefits” si „Black Swan"
Mila s-a nascut la Cernauti, unde a trait pana la 7 ani, dupa care parintii ei au emigrat in America. Din perspectiva asta ea ar putea fi considerata mai degraba ucraineanca decat romanca, dar putem sa intindem coarda si sa ne-o atribuim, daca tinem cont ca, pana sa fie ocupat de URSS in 1940, Cernautiul a facut parte din Romania. :
OnePlusYou Quizzes and Widgets