Be brave Be you Top66 Statistici

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Lionsgate cumpara Summit Entertainment pentru 912 milioane $. Prima surpriza: seria Twilight nu se termina in 2012

O intelegere de peste 900 de milioane de dolari uneste doua dintre cele mai importante studiouri independente de la Hollywood, scrie Hollywood Reporter.


Este oficial: dupa o serie lunga de negocieri incepute inca din 2008, casa de productie Lionsgate a cumparat studiourile Summit Entertainment pentru 412 milioane de dolari iar in tranzactie intra si datoriile pe care acestea din urma le acumulasera - de aproape 500 de milioane de dolari.

Summit Entertainment  sunt cunoscute ca studiourile care au lansat franciza de 2.5 miliarde de $ Twilight, in timp ce Lionsgate este conglomeratul care sustine financiar cel mai asteptat film din 2012 de pe continentul Nord American - Hunger Games precum si serialul de succes Mad Men. Datoriile celor de la Summit trebuie "sterse" pana in 2016.




 Anuntul a fost facut public de cei de la Lionsgate iar directorul companiei Jon Feltheimer a fost in spatele unei declaratii care a surprins pe toata lumea. Acesta a dezvaluit ca spera sa continue franciza Twilight, desi finalul acesteia este asteptat in toamna lui 2012 cand se lanseaza  Saga Amurg: Zori de zi - Partea II.

"Am incredere ca Saga Amurg: Zori de zi - Partea II va face in acest an incasari de peste 700 de milioane de dolari. Imi doresc si sper ca o franciza de acest nivel sa poata continua intr-o forma sau alta" a declarat Jon Feltheimer, CEO Lionsgate.
  


 Tinand cont de faptul ca Lionsgate este in spatele seriei horror Saw, presa a inceput sa faca speculatii cu privire la inca alte doua filme care sa continue povestea de dragoste dintre Bella si Edward din saga vampirilor Twilight. O alta varianta furnizata de presa este cea ca fanii se pot astepta la un reboot al francizei (adica o sa-i vedem pe Bella si Edward inainte ca acestia sa se cunoasca) sau la un serial pe TV.

OnePlusYou Quizzes and Widgets